De Vrijheid – luxe koopappartementen

Amersfoort, Binnenstedelijke ontwikkeling - luxe koopappartementen

Dit appartementengebouw is in 2016 opgeleverd. Alle appartementen zijn bij oplevering verkocht. De bewoners zijn erg tevreden over hun appartement, zo is uit  onderzoek gebleken.

Historie. Het gebouw is gelegen in de woonwijk Rustenburg, een wijk die begin jaren ’80 is voltooid. In 2010 is door De Vries Ontwikkeling de grond aangekocht van Delta Lloyd. Op deze locatie stond een supermarkt van 800 m2. Als winkellocatie bleek deze plek economisch niet meer levensvatbaar. Als woonlocatie is deze plek zeer geschikt. Daarom hebben we de bestemming laten wijzigen van detailhandel- naar woonbestemming. In het voortraject is intensief met de omwonenden overlegd. Met de inrichting van het buitenterrein en de bouwhoogte is rekening gehouden met de wensen van de buurtbewoners. Ook is, op verzoek van de omwonenden, rekening gehouden met de toegankelijkheid van het Verzetsmonument dat in de “achtertuin” van dit gebouw ligt.  Mede als gevolg van het intensieve overleg met de omgeving zijn er geen bezwaren ingediend.
Door de economische crisis van 2010 tot 2014 kende dit project een moeizame start. Alhoewel er veel interesse was konden potentiële kopers hun eigen huis niet verkopen met als gevolg dat ze ook geen appartement konden kopen. Ondanks de slechte marktsituatie hebben we geen concessies aan kwaliteit gedaan. Het comfortniveau is hoog gebleven, wat onder ander blijkt uit het feit dat we de ondergrondse parkeerkelder in het plan hebben gehandhaafd. Mede door een ondersteuningsmaatregel van de Provincie Utrecht konden we toch starten met de bouw, met woningborggarantie, zonder dat 70% was voorverkocht.

Maatschappelijke impact. Veelal zijn de kopers vitale 60 plussers uit de wijk die hun grondgebonden woning (met trap en tuin) hebben ingewisseld voor een levensloopbestendig appartement (gelijkvloers, veilig en comfortabel) met een royale buitenruimte. Veel aandacht is besteed aan de individuele begeleiding van de kopers. Ons uitgangspunt was en is: “wij maken wat de koper wenst”. Bijzonder in dit project is dat de grootte van de appartementen kon worden aangepast aan de koperswensen. Kopers konden een parkeerplaats in de parkeergarage onder het gebouw kopen of parkeren op maaiveld. Het project zorgt voor de noodzakelijke doorstroming in de wijk Rustenburg. Jonge gezinnen zijn ingetrokken. Gezien het maatschappelijk belang van deze project hebben zowel de gemeente Amersfoort als de Provincie Utrecht zich positief ingespannen om dit project van de grond te krijgen.

 

hoogste punt 2
hoogste punt
20141010_154624

Terug naar het overzicht