Transformatie kantoor Nieuweweg Soest naar 19 appartementen

Aan de Nieuweweg in Soest ontwikkelt De Vries Ontwikkeling een leegstaand kantoor naar 19 sociale huurappartementen. Afnemer van de appartementen is de Alliantie. Het kantoor stond reeds jaren leeg. Via verschillende eigenaren is het gebouw op de veilig terecht gekomen. Daar is het door ons verworven. Met deze transformatie slaan we drie vliegen in één klap:
– er komen nieuwe betaalbare huurappartementen, waar veel behoefte aan is;
– het gebouw wordt verduurzaamd;
– een structureel leegstand kantoor wordt opgeheven.

De verwachte start van de bouw zal in het vierde kwartaal 2020 zijn, zodat eind 2021 de eerste de bewoners hun intrek kunnen nemen. De woningen zijn gemiddeld zo’n 50 m2 groot, allen met een woonkamer/keuken, aparte slaapkamer en individuele buitenruimte. Het gebouw wordt verduurzaamd met zonnepanelen en de appartementen worden voorbereid op gasloze verwarming. De bestaande installaties worden vervangen. Er komt vloerverwarming en een CO2 gestuurd ventilatiesysteem. Hergebruik van materialen is een belangrijk aandachtspunt bij de realisatie van de appartementen.

Voordat de omgevingsvergunning werd aangevraagd, is uitgebreid met de omwonenden gecommuniceerd. Naar aanleiding van reacties van de omwonenden is het plan op diverse onderdelen aangepast. Zo zijn de buitenruimten op de Nieuweweg georiënteerd in plaats van op de privacy gevoelige achtertuin. We hechten eraan ook tijdens het bouwproces en na de ingebruikname de omwonenden te blijven informeren en zijn toegankelijk voor reacties.

Geïnteresseerde huurders kunnen zich t.z.t. via Woningnet inschrijven/aanmelden.

Terug naar het overzicht